Pets

Životinje u zagrebačkom ZOO-u uživaju na snijegu

MNOGOBROJNE životinje u Zoološkom vrtu Grada Zagrebu uživaju u snijegu koji je zabijelio njihove vanjske nastambe. O životinjama koje vole snijeg, ali i onima koje ga uopće ne poznaju, govorit će se tijekom Egzotičnih subota koje će se u Vrtu održavati do kraja veljače, javljaju iz ZOO-a.

Taj program posjetitelje očekuje subotom od 10 do 14 sati. U edukativnom kutku u Tropskoj kući moći će razgledati mnogobrojne preparate povezane s temom tog dana.

U subotu, 20. siječnja edukatori će govoriti o tome kako se životinje brinu za svoje mladunce, a tjedan dana kasnije razbijat će predrasude o životinjama prema kojima mnogi ljudi gaje negativne emocije.

Među tim su životinjama zmije, miševi, štakori, vrane i šišmiši. U subotu, 3. veljače obilježit će se Dan močvarnih staništa. U nastavku tog mjeseca edukatori će zainteresiranima prenositi svoje znanje o životinjama arhitektima, tj. onima koji si grade impresivne domove, genetskim mutacijama u životinjskom svijetu i važnosti mutacija za evoluciju te pokrovima tijela životinja.

Zoološki vrt svakodnevno je otvoren od 9 do 16, a ulazak u Vrt je moguć do 15 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *