Pets

Ove dvije mace netko je bacio kao da su smeće. Jedna je imala leglo, druga se tjera

U TRANSPORTERU kraj Spomengaja, groblja i krematorija za kućne ljubimce u Dumovcu, netko je odbacio ove dvije mace kao da su smeće.

Djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavili su da je jedna imala leglo, a druga se trenutačno tjera. Imaju manje od godine dana, a obje su jako mazne i prijateljski raspoložene prema ljudima, bez obzira na to koliko se ružno netko ponio prema njima.

“Dali smo im imena Matka i Gretka. Prva je crno-bijela, a druga svjetlija. Ako koju možete udomiti, javite nam se na e-adresu [email protected]”, poručili su iz Dumovca.

Inače, u ožujku ove godine napuštanje životinja postalo je kazneno djelo, a za taj čin prijeti i do dvije godine zatvora.

Prema izmjenama Kaznenog zakona, onaj tko napusti domaću životinju, kućnog ljubimca, uzgojenu divlju životinju i drugu životinju koju bi trebao držati pod nadzorom, kaznit će se zatvorom do godinu dana. Ako je pak napuštanjem prouzročena smrt životinje ili je napušten veći broj životinja, počinitelj će se kazniti zatvorom do dvije godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *