Pets

Koju hranu psi ne bi smjeli jesti?

PSEĆA prehrana znatno se razlikuje od ljudske. Postoji mnogo namirnica koje su sigurne za ljude, ali su štetne ili čak opasne za pse. Kako biste sačuvali zdravlje svojeg četveronožnog prijatelja, važno je znati koje namirnice trebate izbjegavati.

Jedna od prvih stvari koje treba napomenuti je da čokolada nikako nije pogodna za pse. Čokolada sadrži tvar teobromin, koja može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa. Simptomi trovanja čokoladom mogu uključivati povraćanje, proljev, ubrzane otkucaje srca, drhtanje mišića, pa čak i napadaje.

Luk i češnjak, u bilo kojem obliku (svježi, sušeni, u prahu), također su nepoželjni u prehrani pasa. Oni sadrže tvari koje mogu dovesti do anemije. Alkohol je izuzetno opasan za pse. Čak i mala količina alkohola može prouzročiti ozbiljno trovanje, uključujući povraćanje, proljev, teškoće s disanjem i koordinacijom, pa čak i smrtonosni ishod.

Pratite što vaš pas jede

Važno je napomenuti da postoje mnoge druge namirnice koje bi psi trebali izbjegavati, uključujući avokado, orahe, sirovo tijesto za kruh i slatkiše koji sadrže ksilitol.

Umjesto da dijelite hranu sa svojim psom, bolje je konzultirati se s veterinarom o najboljoj prehrani za vašeg četveronožnog prijatelja. Redovita i uravnotežena prehrana ključna je za održavanje zdravlja i sreće vašeg psa.

I, naravno, uvijek budite svjesni što vaš pas jede kako biste izbjegli potencijalne opasnosti. Vaš pas ovisi o vama kako biste mu osigurali sretan i zdrav život pa pazite da mu pružite najbolju prehranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *